AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Kalfskotelet met Champignons
    Eenvoudig en verrukkelijk.

    Ingredienten:
    √ 4 kalfskoteletten
    √ 100 gram boter
    √ 1 dl slagroom
    √ 1 glaasje calvados
    √ 400 gram champignons
    √ zout, peper
    √ peterselie

    Bereiden:
    √ Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de koteletten aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag en laat ze in totaal 20 minuten aanbraden. Flambeer ze daarna met de calvados.

    √ Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm. Voeg de slagroom bij de braadboter en schraap alles goed los van de bodem. Laat even inkoken.

    √ Voeg de champignons bij de saus. Roer ze er even door en schenk de saus over de koteletten. Strooi er wat peterselie over en serveer.