AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Mosterd-vissoep
    Deze soep was voor mij een heerlijke verrassing.

    Ingredienten:
    √ 50 g roodbaarsfilet
    √ 2 sjalotjes
    √ 1 eetlepel boter
    √ 3 eetlepels Dijon mosterd (pot a 215 g)
    √ 1 blik vissoep room (400 ml)
    √ 4 eetlepels crème fraîche (cup a 125 ml)
    √ 1 bakje verse bieslook (gesneden, 20 g)

    Bereiden:
    √ Roodbaars in reepjes snijden.
    √ Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten en sjalot 1 min. fruiten.
    √ Mosterd en roodbaars toevoegen en even meesmoren.
    √ Soep en 100 ml water toevoegen en langzaam tegen de kook aanbrengen.
    √ Soep 3 min. verhitten tot vis gaar is.
    √ Soep in 4 kommen scheppen.
    √ In elke kom 1 lepel crème fraîche scheppen en met bieslook bestrooien.