Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Mosterd-vissoep
Deze soep was voor mij een heerlijke verrassing.
Ingredienten:
√ 50 g roodbaarsfilet
√ 2 sjalotjes
√ 1 eetlepel boter
√ 3 eetlepels Dijon mosterd (pot a 215 g)
√ 1 blik vissoep room (400 ml)
√ 4 eetlepels crème fraîche (cup a 125 ml)
√ 1 bakje verse bieslook (gesneden, 20 g)
Bereiden:
√ Roodbaars in reepjes snijden.
√ Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten en sjalot 1 min. fruiten.
√ Mosterd en roodbaars toevoegen en even meesmoren.
√ Soep en 100 ml water toevoegen en langzaam tegen de kook aanbrengen.
√ Soep 3 min. verhitten tot vis gaar is.
√ Soep in 4 kommen scheppen.
√ In elke kom 1 lepel crème fraîche scheppen en met bieslook bestrooien.