AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    S­grop­pi­no
    Blijft een drankje met klasse.

    Ingredienten:
    √ 1/2 liter prosecco (fles 0.75 liter)
    √ 100 ml wodka (slijter)
    √ 1 limoen
    √ 1 l citroensorbetijs (a 500 ml)

    Bereiden:
    √ Zet de prosecco, wodka en champagneflûtes 3 uur van tevoren in de koelkast, zodat ze goed koud zijn.

    √ Snijd van de limoen 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in. Doe het citroensorbetijs in een kom. Klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en wodka erdoor.

    √ Schenk in de flûtes en steek een limoenschijfje op elk glas.

    √ Serveer direct.