Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Griekse aardappelsalade
Mooi regionaal gerecht.
Ingredienten:
√ 1 kg aardappelen vastkokend
√ 1 komkommer, in de lengte gehalveerd
√ 4 trostomaten, in parten
√ 1 potje witte kaasblokjes in olie (300 g), uitgelekt
√ 1 citroen, schoongeboend
√ 3 el Griekse yoghurt
√ 1 tl dragon
√ 1 teen knoflook, geperst
Bereiden:
1. Schil de aardappelen. Snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Kook ze in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en laat afkoelen tot lauw.
2. Verwijder ondertussen met een theelepel de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd de helften in dunne plakjes. Meng de aardappel met de komkommer, tomaten en kaasblokjes.
3. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de yoghurt met de rasp, dragon en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing voorzichtig door de salade. Lekker met gegrilde kipfilet.