AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Zachte zalmrisotto
    Heerlijke combinatie

    Ingredienten:
    √ 300 gram zalmfilet met vel
    √ 900 ml water
    √ 150 ml witte wijn
    √ 2 groentebouillon blokjes
    √ 1 uitje, snipper
    √ 300 gr winterpenen
    √ olijfolie voor het bakken
    √ 300 gr risottorijst
    √ 1 bosje dille
    √ 1 citroen
    √ 200 gr diepvries doperwten
    √ 75 gr Parmezaanse kaas
    √ klontje boter

    √ aluminiumfolie
    √ rasp

    Bereiden:
    1. oven verwarmen op 200 graden C.

    2. Een derde van de wijn in een ovenschaal en leg de vis er in. Bestrooi de vis met een beetje zout en versgemalen peper. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Stoom de zalm in ca. 12 minuten gaar.

    3. Bereid de bouilion met behulp van het water en de boullionblokjes.

    4. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui ca. 2 minuten tot het glazig is. Voeg de risottorijst erbij, bak ca. 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden Schenk de wijn erbij en laat deze wijn verdampen. Voeg de penen en een lepel bouillon toe en kook tot de bouillon verdampt is. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst al roerend ca. 20 minuten.

    5. Snijd de dille fijn en halveer de citroen.

    6. Haal het vel van de zalm en verdeel de zalm in kleine stukjes.

    7. Voeg de zalm, het sap van de halve citroen, de dille, doperwten, geraspte kaas en de boter toe aan de rijst. Laat deze ca. 3 minuten garen met de deksel op de pan. Breng de rijst op smaak met gemalen peper.

    8. Snijd de andere helft van de citroen in partjes en serveer dezen op de borden.