Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Salade met prosciutto en mozzarella
Heel smakelijke salade.
Ingredienten:
– 75 g rucola
– 2 rijpe nectarines, dunne partjes
– 50 g prosciutto, dunne plakken
– 1 bol buffelmozzarella, in stukken gesneden
– paar blaadjes munt
voor de dressing:
– 2 el citroensap
– 4 el olijfolie
– peper & zout
Bereiden:
√ Maak als eerste de dressing door met een garde alles goed door elkaar te mengen totdat de olie het citroensap heeft opgenomen en het één geheel is.
√ Meng driekwart dressing door de rucola en leg op een grote schaal. Leg daarop de nectarine, prosciutto en mozzarella. Besprenkel met de rest van de dressing.
√ Om mooie muntreepjes te krijgen stapel je de blaadjes munt op elkaar. Rol op als een sigaartje en snijd dan hele dunne plakjes af. Strooi de reepjes over de salade.