AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Salade met prosciutto en mozzarella
    Heel smakelijke salade.

    Ingredienten:
    – 75 g rucola
    – 2 rijpe nectarines, dunne partjes
    – 50 g prosciutto, dunne plakken
    – 1 bol buffelmozzarella, in stukken gesneden
    – paar blaadjes munt

    voor de dressing:
    – 2 el citroensap
    – 4 el olijfolie
    – peper & zout

    Bereiden:
    √ Maak als eerste de dressing door met een garde alles goed door elkaar te mengen totdat de olie het citroensap heeft opgenomen en het één geheel is.

    √ Meng driekwart dressing door de rucola en leg op een grote schaal. Leg daarop de nectarine, prosciutto en mozzarella. Besprenkel met de rest van de dressing.

    √ Om mooie muntreepjes te krijgen stapel je de blaadjes munt op elkaar. Rol op als een sigaartje en snijd dan hele dunne plakjes af. Strooi de reepjes over de salade.