Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Rode yoghurt ijsjes
Yoghurt op een stokje
Ingredienten:
√ 300 ml halfvolle biogarde yoghurt
√ 1 eetlepel honing
√ 150 gram aardbeien
√ 100 gram frambozen
Bereiden:
√ Doe de yoghurt in een kom en voeg de honing toe. Roer dit goed door elkaar. Was de frambozen en de aardbeien. Snijd het fruit in stukjes.
√ Voeg de aardbeien en frambozen bij elkaar in een kom en prak dit door elkaar, niet te fijn maar laat er een paar stukjes in zitten.
√ Roer het fruit losjes door de yoghurt met een lepel. Doe dit voorzichtig, want het mengsel moet niet glad worden.
√ Schep de yoghurt in de papieren bekertjes.
√ Zet de bekertjes een uur in de diepvries. Na een uur haal je ze er uit en doe je het stokje er in. Vervolgens zet je de bekertjes nog 3 uur in de diepvries.
√ Om de ijsjes uit hun vormpjes te halen zet je ze een paar seconden in een bakje met warm water en draai je aan het stokje tot ze loskomen.