Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Pindasaus
Goede combinatie met gegrilde kip, gehaktballetjes of gegrilde courgette.
Ingredienten:
√ 1 kleine ui
√ 1 teentje knoflook
√ stukje gember (grootte van ½ duim)
√ ½ rood pepertje
√ 1 eetlepel olie
√ 2 eetlepels pindakaas 100%
√ 100 ml water
√ Gemalen koriander of komijn
Bereiden:
√ Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
√ Schil het stukje gember en rasp het.
√ Maak het stukje peper schoon en snijd het heel fijn.
√ Fruit de ui, knoflook en gember in de olie. Voeg de peper toe.
√ Roer de pindakaas erdoor en verdun dit met het water.
√ Breng de saus tegen de kook aan.
√ Maak op smaak met wat koriander of komijn.