AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Pindasaus
    Goede combinatie met gegrilde kip, gehaktballetjes of gegrilde courgette.

    Ingredienten:
    √ 1 kleine ui
    √ 1 teentje knoflook
    √ stukje gember (grootte van ½ duim)
    √ ½ rood pepertje
    √ 1 eetlepel olie
    √ 2 eetlepels pindakaas 100%
    √ 100 ml water
    √ Gemalen koriander of komijn

    Bereiden:
    √ Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.

    √ Schil het stukje gember en rasp het.

    √ Maak het stukje peper schoon en snijd het heel fijn.

    √ Fruit de ui, knoflook en gember in de olie. Voeg de peper toe.

    √ Roer de pindakaas erdoor en verdun dit met het water.

    √ Breng de saus tegen de kook aan.

    √ Maak op smaak met wat koriander of komijn.