AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Hummus
    Lekker om groente in te dippen en lekker op brood!

    Ingredienten:
    √ 1 kleine pot of blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca 200 gram)
    √ 1 teentje knoflook
    √ ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
    √ 1 eetlepel tahin
    √ 1 eetlepel olijfolie
    √ ½ citroen
    √ peper

    Bereiden:
    √ Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.

    √ Pureer de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.

    √ Pers het teentje knoflook er boven uit.

    √ Roer er de gemalen komijn, de tahin, de olijfolie, het sap van de halve citroen, wat geraspte citroenschil en wat peper door.

    √ Verdun de hummus met water als deze te dik is.