Menugang
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Bijgerecht
Nagerecht
Tussendoor
Soort Gerecht
Pasta
Rijst
Couscous
Salade
Sandwich
Soep
Stamppot/Stoof
Sauzen
en Dressings
Aardappel
Recept Met
Vlees
Vis
Gevogelte
Schaal- en
schelpdieren
Vegetarisch
Bereiding
Ovengerechten
Stoofschotels
(Roer)bakken
Koken
Grillen/BBQ
Zonder verhitten
Receptauteurs
Alle auteurs van recepten
Auteurs met website
Auteurs met boek en website
Privé auteurs
Divers
Verhalen
Sponsors
Mijn recepten
SHOP
AchterHetFornuis
NIEUWSBRIEF
stuur ons uw vraag
stuur ons uw favoriete recept
mijn favoriete recepten
Print dit recept
Stuur dit recept naar een vriend
Opnemen in uw favorieten
Hummus
Lekker om groente in te dippen en lekker op brood!
Ingredienten:
√ 1 kleine pot of blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca 200 gram)
√ 1 teentje knoflook
√ ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
√ 1 eetlepel tahin
√ 1 eetlepel olijfolie
√ ½ citroen
√ peper
Bereiden:
√ Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
√ Pureer de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
√ Pers het teentje knoflook er boven uit.
√ Roer er de gemalen komijn, de tahin, de olijfolie, het sap van de halve citroen, wat geraspte citroenschil en wat peper door.
√ Verdun de hummus met water als deze te dik is.