AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


 • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
  Oortjespasta met brocoli en sausijs
  Pasta met een twist

  Ingredienten:
  √ oortjespasta – 400 gram , of een andere pastasoort, bijvoorbeeld schelpjes
  √ broccoli – 300 gram verse
  √ saucijs – 300 gram
  √ witte wijn – 1 glas
  √ knoflook – 1 teen
  √ tijm – 2 takjes
  √ rozemarijn – 1 takje
  √ olijfolie – 30 gram
  √ zout, peper

  Bereiden:
  Breng een pan met ruim kokend water en wat zout aan de kook. Haal de harde stronkjes van de broccoli en kook de zachtere gedeeltes gedurende 6-7 minuten in de pan.

  Hak thijm en rozemarijn heel fijn en hou ze apart. Snij de saucijs open, haal het vlees uit het vel en prak het fijn met een vork. Doe de olijfolie in een grote braadpan. Verwarm de olie, doe de knoflook erbij en laat hem wat kleur krijgen. Doe ook het vlees in de pan en daarna tijm en rozemarijn. Braad alles gedurende een paar minuten aan en blus dan af met de wijn. Haal de broccoli met een schuimspaan uit het kookvocht en doe ze een voor een bij het vlees in de pan. Laat ongeveer 4 minuten mee sudderen. Haal de teen knoflook uit de pan.

  Breng het water waarin de broccoli is gekookt opnieuw aan de kook, doe de pasta erin en laat koken gedurende de voorgeschreven tijd. Haal de oortjes met een schuimspaan uit het water en doe ze bij de saus in de pan. Voeg eventueel een pollepel kookvocht toe. Schep alles nog even om op hoog vuur en serveer