Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Zalmforel met sinaasappel-roomsaus
Op zijn italiaans
Ingredienten:
√ zalmforel – 2 flinke exemplaren
√ olijfolie – 2 à 3 eetlepels
√ peterselie – een bosje
√ sinaasappelsap – van 1 sinaasappel
√ boter – 15 gram
√ zout, peper
Bereiden:
√ Verhit de oven op 180 °C.
√ Was de vissen en droog ze goed af met keukenpapier. Strooi zout over de buitenkant en in de binnenkant van de forellen.
√ Hak de peterselie fijn en strooi in de buikholte van de vis. Doe er ook een klontje boter in.
√ Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg de vissen er in. Maal er wat verse peper over. Bak de vis gedurende ongeveer een half uur in de oven. Beweeg de schaal af en toe om te voorkomen dat de vis aan de boden vastbakt en schep van tijd tot tijd wat kookvocht over de vis.
√ Pers vijf minuten voor het einde van de kooktijd een sinaasappel en schenk het sap over de forellen.
√ Haal de vissen als ze gaar zijn uit de oven en leg ze op een voorverwarmde en met schijfjes sinaasappel versierde schaal. Giet het kookvocht van de vissen in een pannetje, schenk er de room bij en verwarm de saus op het vuur. Laat de saus een paar minuten indikken op matig vuur.
√ Serveer de forellen met de saus apart.