Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Bruine bol met eiersalade
Zelfgemaakt het lekkerst
Ingredienten:
√ 3 eieren
√ stukje prei
√ 1 stengel bleekselderij
√ 2 eetlepels olijfolie
√ ± ½ theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)
√ ½ theelepel gemalen komijn
√ 100 gram diepvries doperwtjes
√ 1/4 krop ijsbergsla
√ 1 bos radijs
√ azijn
√ peper
√ 4 eetlepels halfvolle yoghurt
√ 2 grote (Italiaanse) bruine bollen
Bereiden:
√ Kook de eieren hard.
√ Maak de prei en de bleekselderij schoon. Snijd de prei in smalle ringen en de bleekselderij in boogjes.
√ Fruit de prei en de bleekselderij in 1 eetlepel olie zacht.
√ Voeg de kurkuma en komijn toe en bak dit zacht mee tot dit gaat geuren.
√ Voeg de doperwtjes toe en stoof ze in 2 minuten mee gaar. Laat het afkoelen.
√ Was de ijsbergsla en snijd het in smalle repen.
√ Was de radijs en snijd ze in vieren.
√ Maak een salade van een deel van de ijsbergsla, de radijs en een dressing van wat azijn, de rest van de olie en peper.
√ Pel de eieren en hak ze in stukjes.
√ Verdun het gefruite groentemengsel met de yoghurt en roer de stukjes ei erdoor.
√ Snijd de bollen open en beleg ze met de ijsbergsla. Schep de eiersalade erin. Geef de groentesalade erbij.