AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Bruine bol met eiersalade
    Zelfgemaakt het lekkerst

    Ingredienten:
    √ 3 eieren
    √ stukje prei
    √ 1 stengel bleekselderij
    √ 2 eetlepels olijfolie
    √ ± ½ theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)
    √ ½ theelepel gemalen komijn
    √ 100 gram diepvries doperwtjes
    √ 1/4 krop ijsbergsla
    √ 1 bos radijs
    √ azijn
    √ peper
    √ 4 eetlepels halfvolle yoghurt
    √ 2 grote (Italiaanse) bruine bollen

    Bereiden:
    √ Kook de eieren hard.

    √ Maak de prei en de bleekselderij schoon. Snijd de prei in smalle ringen en de bleekselderij in boogjes.

    √ Fruit de prei en de bleekselderij in 1 eetlepel olie zacht.

    √ Voeg de kurkuma en komijn toe en bak dit zacht mee tot dit gaat geuren.

    √ Voeg de doperwtjes toe en stoof ze in 2 minuten mee gaar. Laat het afkoelen.

    √ Was de ijsbergsla en snijd het in smalle repen.

    √ Was de radijs en snijd ze in vieren.

    √ Maak een salade van een deel van de ijsbergsla, de radijs en een dressing van wat azijn, de rest van de olie en peper.

    √ Pel de eieren en hak ze in stukjes.

    √ Verdun het gefruite groentemengsel met de yoghurt en roer de stukjes ei erdoor.

    √ Snijd de bollen open en beleg ze met de ijsbergsla. Schep de eiersalade erin. Geef de groentesalade erbij.