Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Sous vide Picanha
Lekker met gegrilde tomaten, aardappel wedges en runderjus.
Ingredienten:
√ 1 hele Picanha (circa 1,3 kg)
√ Boter
Bereiden:
Picanha is lekker van de BBQ in Brazilië, maar misschien nog wel lekkerder als je dit malse stuk vlees zelf sous vide gaart! Zorg ervoor dat er een mooie vetlaag op de Picanha zit, dat zorgt voor de allerbeste smaak. Wist je dat Picanha het zelfde is als staartstuk met de vetlaag er nog op?
Sousvide garen
√ Haal de Picanha minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast.
√ Laat het sous vide bad opwarmen op de gewenste temperatuur.
√ Zorg dat het vlees goed is gevacumeerd met een stevige, dichte seal.
√ Gaar de Picanha minimaal 4 uur in het voorverwarmde waterbad.
Bakken of grillen
√ Verwarm de (grill)pan of BBQ voor op hoge temperatuur.
√ Haal de het vlees uit de vacuumzak en dep het droog.
√ Bak/grill de Picanha in de hete boter snel rondom aan. Er moet een lekker korstje ontstaan zonder het te verbranden.
√ Bestrooi het vlees naar smaak met zout en peper.
√ Je kan het vlees laten rusten onder folie of in een oven van 70 °C, dit hoeft echter niet.
√ Snij het vlees op de draad in mooie dunne plakken en serveer op een warm bord.