Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Thaise vegan viskoekjes met rode curry
Thaise viskoekjes zonder vis !!
Ingredienten:
√ Bosje bosuien
√ 1 komkommer
√ 1 bospeen
√ 2 limoenen
√ 150 gr paneermeel
√ 1 cm gember (geschild)
√ 2 pepers
√ 1 el suiker
√ peper & zout
√ olie
Bereiden:
Salade
√ Was de komkommer (schil ‘m niet) en snijd met een dunschiller dunne plakken (linten) over de lengte totdat je in het midden komt van de komkommer. Begin dan aan de andere kant. Als het goed is, houd je het middenstuk met de zaadlijsten over, die laat je uit de salade – en kun je zelf tijdens het koken opeten. Schil de bospeen en snijd deze vervolgens ook dunne plakken (linten) wortel met de dunschiller, net als bij de komkommer. Snijd 1 bosui schuin in dunne ringen. Knijp 1/2 limoen uit en rasp de gember. Hussel alles door elkaar en zet de salade in de koelkast.
Dipsaus voor de viskoekjes:
√ Snijd de pepers in zo fijn mogelijke stukjes en doe in een schaaltje. Voeg daar het sap van 1 limoen, de suiker en 50 ml water aan toe. Giet alles in één keer in een steelpannetje (zonder olie), zet op hoog vuur en stoof de saus een paar minuutjes tot het de juiste dikte heeft. Laat de saus volledig afkoelen.
De Thaise Viskoekjes:
√ Stop de afgespoelde bananenbloesem in een keukenmachine samen met de kikkererwten, het kikkererwtenvocht, de curry, het sap van 1/2 limoen en de sojasaus. Meng dit kort in een keukenmachine; niet te lang, zodat je nog wel een beetje structuur en bite overhoudt. Snijd 2 bosuitjes in ringen. Voeg dit samen met de paneermeel toe aan de massa uit de keukenmachine. Vorm hier kleine balletjes van en druk plat tot 1/2 centimeter dik en 3 cm doorsnee (maak zo’n 26 viskoekjes). Bak vervolgens de viskoekjes in verschillende shifts in een 2 el olie in de koekenpan op laag vuur tot ze mooi aan beide kanten bruingebakken zijn.