AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Marokaanse soep met tomaten en linzen
    De Marokkaanse keuken zit daarom bomvol bijzondere warme smaken en kruiden,

    Ingredienten:
    √ 1 aardappel
    √ 1 halve pompoen
    √ 1 el olijfolie
    √ 250 g linzen
    √ 400 ml tomatenblokjes (1 blik)
    √ 750 ml water
    √ 250 g kikkererwten
    √ handje peterselie

    EN VAN FAIRTRADE ORIGINAL:
    √ 1 pakje kruidenpasta Marokkaanse Harira Soep

    Bereiden:
    √ Schil en snijd de aardappel in stukjes en bak de aardappel en pompoen 3 minuten in wat olijfolie in een soeppan.

    √ Voeg dan de linzen, blokjes tomaat en kruidenpasta toe en bak nog 3 minuten.

    √ Voeg 750ml water toe en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt op matig vuur 10 minuten zachtjes koken.

    √ Vervolgens doe je de de (uitgelekte) kikkererwten erbij en laat je het nog ca. 10 minuten zachtjes gaar koken.

    √ Verwarm ondertussen het Turks brood in de oven mocht je dat lekker vinden. De soep is klaar als hij een klein beetje gebonden is.

    √ Bestrooi de soep met fijngesneden peterselie en serveer het brood erbij.