AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Zomerse erwtjessoep
    Een erwtensoep smaakt ook heerlijk in de zomer.

    Ingredienten:
    √ 3 eieren
    √ 2 aardappelen
    √ 1 ui
    √ 150 gram broccoli
    √ 2 tomaten
    √ peper
    √ 2 eetlepels vloeibare margarine
    √ 1 teentje knoflook
    √ 400 gram doperwten (diepvries of verse)
    √ ¼ groentebouillontablet met minder zout
    √ ½ klein bruin stokbrood

    Bereiden:
    Kook de eieren hard.
    √ Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes in 5 minuten in wat water gaar.

    √ Roer de blokjes aardappel met een houten lepel tot puree.

    √ Maak de groente schoon.

    √ Snijd de ui in snippers en de tomaten in stukjes. Snijd de broccoli in roosjes en de stelen in stukjes.

    √ Fruit de ui met wat peper in de margarine glazig en pers de knoflook er boven uit.

    √ Voeg de broccoli, de tomaten, de doperwten, de gepureerde aardappelen en 500 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook het geheel in 5-7 minuten gaar.

    √ Pel de eieren, hak ze grof en schep dit op de soep. Serveer er brood bij.