Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Zomerse erwtjessoep
Een erwtensoep smaakt ook heerlijk in de zomer.
Ingredienten:
√ 3 eieren
√ 2 aardappelen
√ 1 ui
√ 150 gram broccoli
√ 2 tomaten
√ peper
√ 2 eetlepels vloeibare margarine
√ 1 teentje knoflook
√ 400 gram doperwten (diepvries of verse)
√ ¼ groentebouillontablet met minder zout
√ ½ klein bruin stokbrood
Bereiden:
Kook de eieren hard.
√ Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes in 5 minuten in wat water gaar.
√ Roer de blokjes aardappel met een houten lepel tot puree.
√ Maak de groente schoon.
√ Snijd de ui in snippers en de tomaten in stukjes. Snijd de broccoli in roosjes en de stelen in stukjes.
√ Fruit de ui met wat peper in de margarine glazig en pers de knoflook er boven uit.
√ Voeg de broccoli, de tomaten, de doperwten, de gepureerde aardappelen en 500 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook het geheel in 5-7 minuten gaar.
√ Pel de eieren, hak ze grof en schep dit op de soep. Serveer er brood bij.