AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Couscoussalade met komkommer en tomaat
    Snel en makkelijk

    Ingredienten:
    √ 150 gram volkoren couscous
    √ ras el hanout
    √ 1 citroen
    √ 250 gram kerstomaatjes
    √ 50 gram rucola of andere sla
    √ 1 kleine komkommer
    √ 8 takjes peterselie of munt
    √ 2 eetlepels olijfolie
    √ 200 gram kippendijfilet
    √ peper

    Bereiden:
    √ Meng de couscous met 1 theelepel ras el hanout in een kom.

    √ Breng 200 ml water aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork goed door en laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.

    √ Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.

    √ Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.

    √ Was de rucola en dep de sla droog.

    √ Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zaad en snijd de helften in boogjes.

    √ Was de peterselie of munt en knip het klein.

    √ Klop een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, wat ras el hanout, de peterselie en 1 eetlepel olijfolie.

    √ Meng de groente, de dressing en royaal geraspte citroenschil door de couscous. Laat de couscous afkoelen.

    √ Snijd de kip in smalle repen en bestrooi ze met peper.

    √ Bak de repen kip in de rest van de olie in 8 minuten gaar en bruin. Geef ze bij de couscoussalade.