AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Visspiesen met gestoofde tomaten en stokbrood
    Maak de visspiesjes klaar en grillen maar!

    Ingredienten:
    √ 1 teentje knoflook
    √ 2 eetlepels olie
    √ 1 eetlepel citroensap
    √ Italiaanse kruiden
    √ peper
    √ 1 kleine courgette
    √ 200 gram stevige visfilet (bijv. pangasius, tilapia, koolvis)
    √ 400 gram tomaten
    √ 1 kleine ui
    √ ½ volkoren stokbrood
    √ 50 gram grote garnalen

    Bereiden:
    √ Pers een half teentje knoflook uit boven een schaal.

    √ Klop er 1 eetlepel olie, het citroensap, wat Italiaanse kruiden en peper door.

    √ Was de courgette en snijd hem in blokjes.

    √ Snijd de vis in blokjes.

    √ Schep de marinade door de blokjes vis en courgette. Laat dit 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.

    √ Was de tomaten en snijd ze in parten.

    √ Pel de ui en snijd de ui en de rest van de knoflook klein.

    √ Fruit de ui en de knoflook zacht in de rest van de olie.

    √ Voeg de tomaten met wat peper en Italiaanse kruiden toe en stoof ze in 8 minuten gaar.

    √ Rijg aan spiesen afwisselend blokjes vis, courgette en een garnaal.

    √ Rooster de spiesen in een hete grillpan in ca. 6 minuten gaar.

    √ Geef er de gestoofde tomaten en stokbrood bij.