Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Visspiesen met gestoofde tomaten en stokbrood
Maak de visspiesjes klaar en grillen maar!
Ingredienten:
√ 1 teentje knoflook
√ 2 eetlepels olie
√ 1 eetlepel citroensap
√ Italiaanse kruiden
√ peper
√ 1 kleine courgette
√ 200 gram stevige visfilet (bijv. pangasius, tilapia, koolvis)
√ 400 gram tomaten
√ 1 kleine ui
√ ½ volkoren stokbrood
√ 50 gram grote garnalen
Bereiden:
√ Pers een half teentje knoflook uit boven een schaal.
√ Klop er 1 eetlepel olie, het citroensap, wat Italiaanse kruiden en peper door.
√ Was de courgette en snijd hem in blokjes.
√ Snijd de vis in blokjes.
√ Schep de marinade door de blokjes vis en courgette. Laat dit 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.
√ Was de tomaten en snijd ze in parten.
√ Pel de ui en snijd de ui en de rest van de knoflook klein.
√ Fruit de ui en de knoflook zacht in de rest van de olie.
√ Voeg de tomaten met wat peper en Italiaanse kruiden toe en stoof ze in 8 minuten gaar.
√ Rijg aan spiesen afwisselend blokjes vis, courgette en een garnaal.
√ Rooster de spiesen in een hete grillpan in ca. 6 minuten gaar.
√ Geef er de gestoofde tomaten en stokbrood bij.