AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Tomatentartaar
    Het frisse en vlezige van de tomaat in combinatie met de kerriemayonaise.

    Ingredienten:
    √ 750 gram roma tomaten
    √ 2 eetlepels kappertjes
    √ 10 groene olijven, in grove stukken gesneden
    √ 1 sjalot, gesnipperd
    √ 1 eetlepel sojasaus
    √ 1 theelepel srirachasaus
    √ 3 eetlepels vegan mayonaise
    √ 2 theelepels kerriepoeder
    √ 1 theelepel kurkumapoeder
    √ kiemgroente
    √ 4 kapperappeltjes

    Bereiden:
    √ Ontvel de tomaten door een kruis in het kontje van de tomaat te snijden en ze 10 seconden in een pan met kokend water te leggen. Je kunt het vel er nu gemakkelijk aftrekken.

    √ Snij ze in vieren en verwijder de zaden. Je hebt alleen het vruchtvlees nodig. Laat de tomaten goed uitlekken.

    √ Snij het vruchtvlees in kleine stukjes en doe dit samen met de kappertjes, olijven, sjalot, soja- en srirachasaus in een kom. Meng goed en voeg peper en zout naar smaak toe.

    √ Meng in een apart bakje de vegan mayonaise met de kerrie- en kurkumapoeder.

    √ Gebruik een kookring om dit gerecht mooi op te maken. Leg de kookring op een bord en vul het met het tomatenmengsel. Druk het aan en verwijder voorzichtig de ring.

    √ Leg een goede theelepel kerrie mayonaise op het gerecht en garneer met kiemgroente en een kapperappeltje.