Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Rundvlees burger met gegrilde groenten van de BBQ
Lekker met kant en klare gemengde sla.
Ingredienten:
√ 4 rundvlees burgers (zelf maken kan ook!)
√ 1 rode ui in 4 plakken gesneden
√ 2 vleestomaten, gehalveerd
√ 2 maiskolven sous vide bereid of kort gekookt
√ 2 kropjes little gem sla in de lengte gehalveerd
√ 1 stokbrood
√ Kruidenboter
Bereiden:
√ Haal de burgers 30 minuten van te voren uit de koelkast.
√ Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje. Je kan je hand, 10 centimeter boven het rooster, dan ongeveer 5 tot 6 seconden boven het rooster houden.
√ Laat het rooster minimaal 10 minuten warm worden.
√ Snij het stokboord overlangs en halveer de twee stukken, smeer in met kruidenboter. Leg het brood op de bbq tot het goudbruin is.
√ Grill ook de plakken rode ui, de gehalveerde tomaat, maiskolven en little gem sla.
√ Bewaar het stokbrood en gegrilde groenten warm.
√ Grill nu de rundvleesburgers tot 2 graden onder de gewenste kerntemperatuur of test de gaarheid met de hand.
√ Ondertussen de gegrilde garnituren verdelen over de borden, leg hier de Rundvleesburgers bij.