AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Gestoofde kalfslapjes met witte wijn en peterselie
    Een mooi bord met het rood van de bietjes.

    Ingredienten:
    400 gram kalfslapjes
    75 gram (room)boter
    2 dl witte wijn
    4 dl kalfsbouillon
    2 middel grote uien
    1 teentje knoflook
    100 ml Crème fraîche
    1 bosje krulpeterselie
    Peper
    Zout

    Pastinaak en bietjes
    300 gram pastinaak
    300 gram aardappels
    75 ml melk
    200 gram (voor)gekookte bietjes

    Bereiden:
    √ Haal de kalfslapjes een half uur van tevoren uit de koelkast.
    √ Verwarm de pan voor op middelhoge temperatuur.
    √ Laat 50 gram boter in de pan heet worden.
    √ Dep het vlees eventueel droog met wat keukenpapier.
    √ Verwarm de boter in de braadpan.
    √ Bak de kalfslapjes aan beide kanten bruin.
    √ Haal het vlees uit de pan en zet apart.
    √ Fruit in het bakvet de gesnipperde ui aan, voeg de grof gehakte knoflook toe en bak deze even mee.
    √ Voeg de witte wijn en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
    √ Breng de temperatuur naar heel laag en leg de kalfslapjes terug in de pan.
    √ Doe het deksel op de pan en laat dit 1 uur zachtjes gaar stoven.
    √ Haal het vlees uit de pan als het heerlijk zacht is. Als het nog niet zacht genoeg is kan je het nog 20 minuten langer laten stoven.
    √ Laat het stoofvocht voor de helft inkoken.
    √ Voeg de crème fraîche toe en roer tot een gladde saus.
    √ Maak de saus af met gehakte peterselie en peper en zout naar smaak.

    Pastinaak puree en rode bietjes:
    √ Schil de pastinaak en de aardappels, snij in stukken en kook deze gaar.
    √ Stamp de pastinaak en aardappels en draai er een lekkere puree van met de warme melk en 25 gram boter.
    √ Schil de gekookte bietjes en snij deze in blokjes.