Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Gestoofde kalfslapjes met witte wijn en peterselie
Een mooi bord met het rood van de bietjes.
Ingredienten:
400 gram kalfslapjes
75 gram (room)boter
2 dl witte wijn
4 dl kalfsbouillon
2 middel grote uien
1 teentje knoflook
100 ml Crème fraîche
1 bosje krulpeterselie
Peper
Zout
Pastinaak en bietjes
300 gram pastinaak
300 gram aardappels
75 ml melk
200 gram (voor)gekookte bietjes
Bereiden:
√ Haal de kalfslapjes een half uur van tevoren uit de koelkast.
√ Verwarm de pan voor op middelhoge temperatuur.
√ Laat 50 gram boter in de pan heet worden.
√ Dep het vlees eventueel droog met wat keukenpapier.
√ Verwarm de boter in de braadpan.
√ Bak de kalfslapjes aan beide kanten bruin.
√ Haal het vlees uit de pan en zet apart.
√ Fruit in het bakvet de gesnipperde ui aan, voeg de grof gehakte knoflook toe en bak deze even mee.
√ Voeg de witte wijn en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
√ Breng de temperatuur naar heel laag en leg de kalfslapjes terug in de pan.
√ Doe het deksel op de pan en laat dit 1 uur zachtjes gaar stoven.
√ Haal het vlees uit de pan als het heerlijk zacht is. Als het nog niet zacht genoeg is kan je het nog 20 minuten langer laten stoven.
√ Laat het stoofvocht voor de helft inkoken.
√ Voeg de crème fraîche toe en roer tot een gladde saus.
√ Maak de saus af met gehakte peterselie en peper en zout naar smaak.
Pastinaak puree en rode bietjes:
√ Schil de pastinaak en de aardappels, snij in stukken en kook deze gaar.
√ Stamp de pastinaak en aardappels en draai er een lekkere puree van met de warme melk en 25 gram boter.
√ Schil de gekookte bietjes en snij deze in blokjes.