Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Kalfsrib-eye met mosterdsaus
Heerlijk met gnocchi of pommes gratin
Ingredienten:
√ 4 kalfsrib-eye's
√ 4 eetl roomboter
√ 2 eetl olijfolie
√ 4 salieblaadjes
Voor de mosterdsaus
√ 4 eetl Zaanse mosterd
√ 1 glas droge witte wijn
√ 1 dl kookroom
√ Peper
√ Zout
Bereiden:
√ De kalfsrib-eye’s een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen.
√ De rib-eye droogdeppen.
√ De boter met olie op middelhoog vuur op temperatuur laten komen.
√ In 3 tot 4 minuten rose bakken en daarna laten rusten losjes gewikkeld in aluminiumfolie.
√ In het braadvocht de salie blaadjes verwarmen en afblussen met de witte wijn even de kook erover en dan nu de mosterd erbij en de room toevoegen.
√ Verhitten, de saus gladroeren en op smaak brengen met peper en zout.
√ De salie blaadjes verwijderen.
√ Het vlees op de draad snijden en op bord leggen en met de saus dresseren.