AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Kalfsrib-eye met mosterdsaus
    Heerlijk met gnocchi of pommes gratin

    Ingredienten:
    √ 4 kalfsrib-eye's
    √ 4 eetl roomboter
    √ 2 eetl olijfolie
    √ 4 salieblaadjes

    Voor de mosterdsaus
    √ 4 eetl Zaanse mosterd
    √ 1 glas droge witte wijn
    √ 1 dl kookroom
    √ Peper
    √ Zout

    Bereiden:
    √ De kalfsrib-eye’s een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen.

    √ De rib-eye droogdeppen.

    √ De boter met olie op middelhoog vuur op temperatuur laten komen.

    √ In 3 tot 4 minuten rose bakken en daarna laten rusten losjes gewikkeld in aluminiumfolie.

    √ In het braadvocht de salie blaadjes verwarmen en afblussen met de witte wijn even de kook erover en dan nu de mosterd erbij en de room toevoegen.

    √ Verhitten, de saus gladroeren en op smaak brengen met peper en zout.

    √ De salie blaadjes verwijderen.

    √ Het vlees op de draad snijden en op bord leggen en met de saus dresseren.