AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Kalfsschnitzel gepaneerd met cashewnoten
    Lekker met gebakken krieltjes.

    Ingredienten:
    √ 4 kalfsschnitzels
    √ 100 gr panko
    √ 150 gr cashewnoten ongezouten
    √ 2 eieren
    √ Zout
    √ Peper
    √ 100 gram boter

    Bereiden:
    √ Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast.

    √ Hak de cashewnoten fijn.

    √ Meng de cashewnoten met de panko in een diep bord.

    √ Roer de eieren met 2 eetlepel water los in een diep bord.

    √ Bestrooi de schnitzels met zout en peper.

    √ Haal de schnitzel door de losgeklopte eieren.

    √ Paneer de schnitzels met het mengsel van cashewnoten en panko.

    √ Goed aandrukken zodat het paneermiddel blijft plakken.

    √ Verwarm de boter in de koekenpan.

    √ Bak de schnitzels op middelmatig vuur goudbruin, 3 a 4 minuten per kant.