Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Mexicaans stoofvlees
Een echte aanrader.
Ingredienten:
√ 500 gr runderpoulet
√ 3 eetl zonnebloemolie
√ 20 gr boter
√ 3 teentjes knoflook gehakt
√ 100 gr ui blokjes 1cm
√ 3 eetl picadillo mélange (Euroma)
√ 1 eetlepel tomaten puree
√ 3 eetlepels tomatenketchup
√ 3 dl goentenbouillon
√ 400 gr tomatenblokjes
√ 400 gr zwarte bonen afgespoeld (blik)
√ Zout
√ Verse groentemix (mais, witte kool, sperzibonen, rode paprika, prei, kidneybonen)
Bereiden:
√ Verwarm een braadpan, voeg olijfolie en boter toe, laat uitbruisen.
√ Braad het vlees rondom aan. Schep het uit de pan.
√ Voeg knoflook en ui toe, even fruiten. Voeg tomaatpuree en picadillo toe, nog even fruiten.
√ Nu tomatenblokjes, ketchup en groentenbouillon toevoegen. Zachtjes aan de kook brengen, zwarte bonen en het vlees toevoegen. 2.5 uur op laag vuur stoven.
√ Na 2,5 uur verse groentenmix (mais, witte kool, sperzibonen, rodepaprika, prei en kidneybonen) toevoegen en nog 30 minuten laten stoven
√ Gaarheid controleren, als het vlees nog niet zacht genoeg is nog 30 minuten extra laten stoven.
√ Op smaak brengen met zout en peper