AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Mexicaans stoofvlees
    Een echte aanrader.

    Ingredienten:
    √ 500 gr runderpoulet
    √ 3 eetl zonnebloemolie
    √ 20 gr boter
    √ 3 teentjes knoflook gehakt
    √ 100 gr ui blokjes 1cm
    √ 3 eetl picadillo mélange (Euroma)
    √ 1 eetlepel tomaten puree
    √ 3 eetlepels tomatenketchup
    √ 3 dl goentenbouillon
    √ 400 gr tomatenblokjes
    √ 400 gr zwarte bonen afgespoeld (blik)
    √ Zout
    √ Verse groentemix (mais, witte kool, sperzibonen, rode paprika, prei, kidneybonen)

    Bereiden:
    √ Verwarm een braadpan, voeg olijfolie en boter toe, laat uitbruisen.

    √ Braad het vlees rondom aan. Schep het uit de pan.

    √ Voeg knoflook en ui toe, even fruiten. Voeg tomaatpuree en picadillo toe, nog even fruiten.

    √ Nu tomatenblokjes, ketchup en groentenbouillon toevoegen. Zachtjes aan de kook brengen, zwarte bonen en het vlees toevoegen. 2.5 uur op laag vuur stoven.

    √ Na 2,5 uur verse groentenmix (mais, witte kool, sperzibonen, rodepaprika, prei en kidneybonen) toevoegen en nog 30 minuten laten stoven

    √ Gaarheid controleren, als het vlees nog niet zacht genoeg is nog 30 minuten extra laten stoven.

    √ Op smaak brengen met zout en peper