AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Hamlap op Oosterse wijze
    Dit recept moet u echt eens proberen

    Ingredienten:
    √ 400 gr hamlap
    √ 8 eetl kikkoman sojasaus
    √ 4 eetl zonnebloemolie
    √ 4 eetl ketjap manis
    √ 2 eetl oestersaus
    √ ½ theel sambal
    √ rasp en sap van 1 limoen
    √ 1 eetl zonnebloemolie

    Voor de oosterse roerbak
    √ 2 eetl zonnebloemolie
    √ 1 teentje knoflook gehakt
    √ Paksoi gesneden
    √ Rode paprika gesneden
    √ Prei, gesneden
    √ Witte kool, gesneden
    √ Rode ui, gesneden
    √ Soja bonen
    √ Verse koriander
    √ Oosterse noodles

    Bereiden:
    √ Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom. Leg de hamlappen in een keukenschaal, doe hier de marinade op.dek af met plastic folie en laat minstens 1 uur marineren buiten de koelkast.

    √ Haal het vlees uit de marinade, laat even uitlekken.

    √ Verwarm een koekenpan middelmatig warm.

    √ Voeg zonnebloemolie toe, bak het vlees op middelmatige temperatuur ca 8 min.

    √ Vuur laag en vlees op een bord laten rusten, afdekken met plasticfolie.

    Verwarm wokpan,
    √ Voeg zonnebloemolie en knoflook toe, voeg overige groenten behalve koriander toe. Even kort aanbakken, afblussen met de marinade. 3 min op middelmatig vuur verwarmen

    √ Noodles over borden verdelen, hierop de wokgroenten, vlees in reepjes snijden, verdelen over de borden, bestrooien met verse koriander.