AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Gevulde aardappel met gehakt
    Lekker met een groene salade.

    Ingredienten:
    √ 250 g varkensgehakt
    √ 2 dl bouillon
    √ 25 g boter
    √ 1 ui (fijngesnipperd)
    √ 1 teentje knoflook (geperst)
    √ snufje zout
    √ 4 aardappels (250 g, vastkokende)
    √ 1 rode paprika (in kleine blokjes)
    √ snufje peper (versgemalen)
    √ 100 g kaas (geraspt)
    √ ovenschaal
    √ aluminiumfolie

    Bereiden:
    √ Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappels en kook deze ca. 15 minuten in water met een snufje zout.

    √ Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak het gehakt in ca. 7 minuten rul. Voeg ui en knoflook toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.

    √ Hol de aardappels tot 1 cm van de wand uit. Vul de aardappels met het gehaktmengsel en druk dit goed aan.

    √ Giet de bouillon in de ovenschaal, leg de aardappels erin en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de aardappels ca. 35 minuten in het middel van de oven garen.

    √ Verwarm de ovengrill voor. Strooi kaas over de gehaktvulling en laat deze ca. 5 minuten onder de ovengrill gratineren.