Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Gevulde aardappel met gehakt
Lekker met een groene salade.
Ingredienten:
√ 250 g varkensgehakt
√ 2 dl bouillon
√ 25 g boter
√ 1 ui (fijngesnipperd)
√ 1 teentje knoflook (geperst)
√ snufje zout
√ 4 aardappels (250 g, vastkokende)
√ 1 rode paprika (in kleine blokjes)
√ snufje peper (versgemalen)
√ 100 g kaas (geraspt)
√ ovenschaal
√ aluminiumfolie
Bereiden:
√ Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappels en kook deze ca. 15 minuten in water met een snufje zout.
√ Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak het gehakt in ca. 7 minuten rul. Voeg ui en knoflook toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
√ Hol de aardappels tot 1 cm van de wand uit. Vul de aardappels met het gehaktmengsel en druk dit goed aan.
√ Giet de bouillon in de ovenschaal, leg de aardappels erin en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de aardappels ca. 35 minuten in het middel van de oven garen.
√ Verwarm de ovengrill voor. Strooi kaas over de gehaktvulling en laat deze ca. 5 minuten onder de ovengrill gratineren.