Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Bloemkool met saffraan
Subtiel, maar oh zo lekker.
Ingredienten:
√ saffraandraadjes – anderhalve theelepel
√ kokend water – 3/4 liter
√ bloemkool – 1 middelgrote, in roosjes
√ ui – 1 grote rode, in ringen
√ rozijnen – 100 gram sultana
√ groene olijven – 100 gram ontpit en overlangs doormidden gesneden
√ olijfolie – 4 eetlepels
√ laurier – 2 blaadjes
√ peterselie – 4 eetlepels, grof gehakt
√ zout en zwarte peper
Bereiden:
√ Verhit de oven tot 200 graden.
√ Doe de saffraandraadjes in een kommetje en giet er 3/4dl kokend water op. Laat 1 minuut trekken en giet het in een grote kom. Voeg de overige ingredienten toe, behalve de peterselie en vermeng alles met de handen.
√ Stort het mengsel in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven. Laat de bloemkool in 40-45 minuten beetgaar worden. Neem de schaal halverwege de oventijd eruit, schep alles goed om en zet afgedekt terug.
√ Haal de schaal als de bloemkool beetgaar is uit de oven, haal de folie eraf en laat de groente iets afkoelen voor de peterselie er door gaat. Proef, voeg zout en peper toe en serveer de bloemkool warm of op kamertemperatuur.