Menugang
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Bijgerecht
Nagerecht
Tussendoor
Soort Gerecht
Pasta
Rijst
Couscous
Salade
Sandwich
Soep
Stamppot/Stoof
Sauzen
en Dressings
Aardappel
Recept Met
Vlees
Vis
Gevogelte
Schaal- en
schelpdieren
Vegetarisch
Bereiding
Ovengerechten
Stoofschotels
(Roer)bakken
Koken
Grillen/BBQ
Zonder verhitten
Receptauteurs
Alle auteurs van recepten
Auteurs met website
Auteurs met boek en website
Privé auteurs
Divers
Verhalen
Sponsors
Mijn recepten
SHOP
AchterHetFornuis
NIEUWSBRIEF
stuur ons uw vraag
stuur ons uw favoriete recept
mijn favoriete recepten
Print dit recept
Stuur dit recept naar een vriend
Opnemen in uw favorieten
Pugliese aubergines
Op zijn italiaans
Ingredienten:
√ aubergines – 2 grote
√ knoflook – 2 tenen
√ azijn – een half glas, van goede kwalitiet
√ olijfolie – 1 glas
√ zout
√ peper
√ peterselie – gesnipperd, een handvol
√ muntblad – gesnipperd, een handvol
Bereiden:
√ Schil de aubergines en snij ze in plakken van ongeveer ½ centimeter.
√ Verhit een koekenpan en bak daar de plakken aubergines zonder vet aan beide kanten goudbruin.
√ Laat ze afkoelen op een schaal.
√ Maak een marinade van de olijfolie, azijn, knoflook, zout en peper en muntblad en haal daar alle plakken aubergines even doorheen.
√ Zorg dat de saus goed verdeeld wordt over alle plakken aubergine.
√ Leg ze terug op de schaal, strooi er peterselie over en serveer.