Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Pugliese aubergines
Op zijn italiaans
Ingredienten:
√ aubergines – 2 grote
√ knoflook – 2 tenen
√ azijn – een half glas, van goede kwalitiet
√ olijfolie – 1 glas
√ zout
√ peper
√ peterselie – gesnipperd, een handvol
√ muntblad – gesnipperd, een handvol
Bereiden:
√ Schil de aubergines en snij ze in plakken van ongeveer ½ centimeter.
√ Verhit een koekenpan en bak daar de plakken aubergines zonder vet aan beide kanten goudbruin.
√ Laat ze afkoelen op een schaal.
√ Maak een marinade van de olijfolie, azijn, knoflook, zout en peper en muntblad en haal daar alle plakken aubergines even doorheen.
√ Zorg dat de saus goed verdeeld wordt over alle plakken aubergine.
√ Leg ze terug op de schaal, strooi er peterselie over en serveer.