Menugang
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Bijgerecht
Nagerecht
Tussendoor
Soort Gerecht
Pasta
Rijst
Couscous
Salade
Sandwich
Soep
Stamppot/Stoof
Sauzen
en Dressings
Aardappel
Recept Met
Vlees
Vis
Gevogelte
Schaal- en
schelpdieren
Vegetarisch
Bereiding
Ovengerechten
Stoofschotels
(Roer)bakken
Koken
Grillen/BBQ
Zonder verhitten
Receptauteurs
Alle auteurs van recepten
Auteurs met website
Auteurs met boek en website
Privé auteurs
Divers
Verhalen
Sponsors
Mijn recepten
SHOP
AchterHetFornuis
NIEUWSBRIEF
stuur ons uw vraag
stuur ons uw favoriete recept
mijn favoriete recepten
Print dit recept
Stuur dit recept naar een vriend
Opnemen in uw favorieten
Met tonijn gevulde minipaprika's
Uiteraard op z'n italiaans.
Ingredienten:
√ tonijn – 1 blikje, of een andere vis zoals makreel of sardines
√ mini paprika’s – 8
√ brood – 2 sneden, zonder korst
√ ansjovisfilets – 4 fijngehakt
√ knoflook – 2 tenen, fijngesnipperd
√ peterselie – een handvol fijngehakte
√ kappertjes – twee eetlepels, fijngehakt
√ eierdooier – 1
√ olijven – een handvol, ontpit en fijngehakt
√ laurier – 2 bladeren
√ peperkorrels – 1 eetlepel, gekneusd
Bereiden:
√ Verhit de oven tot 180 °C.
√ Was de paprikaatjes, snij het kapje met het steeltje eraf en haal de zaadjes eruit.
√ Zet een pan met water, laurierbladeren, de peperkorrels en wat zout op het vuur, breng aan de kook en laat de paprika’s 5 minuten in blancheren.
√ Spoel ze af onder koud water.
√ Maak de sneden brood nat met wat water en verkruimel ze. Doe ze in een kom en voeg de uitgelekte tonijn erbij.
√ Prak de ingredienten met een vork en voeg er dan de kappertjes, de peterselie, de ansjovisfilets , de eierdooier en de knoflook doorheen.
√ Meng alles heel goed door elkaar. Als je een smeuiig mengsel wilt is het raadzaam om een keukenmachine te gebruiken.
√ Vul de paprika’s met het mengsel, bedek ze met hun kapje en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal.
√ Zet de schaal in de oven en laat de paprikaatjes in ongeveer 40 minuten goudbruin en zacht worden.