AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Met tonijn gevulde minipaprika's
    Uiteraard op z'n italiaans.

    Ingredienten:
    √ tonijn – 1 blikje, of een andere vis zoals makreel of sardines
    √ mini paprika’s – 8
    √ brood – 2 sneden, zonder korst
    √ ansjovisfilets – 4 fijngehakt
    √ knoflook – 2 tenen, fijngesnipperd
    √ peterselie – een handvol fijngehakte
    √ kappertjes – twee eetlepels, fijngehakt
    √ eierdooier – 1
    √ olijven – een handvol, ontpit en fijngehakt
    √ laurier – 2 bladeren
    √ peperkorrels – 1 eetlepel, gekneusd

    Bereiden:
    √ Verhit de oven tot 180 °C.

    √ Was de paprikaatjes, snij het kapje met het steeltje eraf en haal de zaadjes eruit.

    √ Zet een pan met water, laurierbladeren, de peperkorrels en wat zout op het vuur, breng aan de kook en laat de paprika’s 5 minuten in blancheren.

    √ Spoel ze af onder koud water.

    √ Maak de sneden brood nat met wat water en verkruimel ze. Doe ze in een kom en voeg de uitgelekte tonijn erbij.

    √ Prak de ingredienten met een vork en voeg er dan de kappertjes, de peterselie, de ansjovisfilets , de eierdooier en de knoflook doorheen.

    √ Meng alles heel goed door elkaar. Als je een smeuiig mengsel wilt is het raadzaam om een keukenmachine te gebruiken.

    √ Vul de paprika’s met het mengsel, bedek ze met hun kapje en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal.

    √ Zet de schaal in de oven en laat de paprikaatjes in ongeveer 40 minuten goudbruin en zacht worden.