AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Mozarella in laagjes
    Heerlijke lunch of tussendoortje.

    Ingredienten:
    √ buffelmozzarella – 4
    √ mortadella – 1 ons, (of goeie ham)
    √ rucola – een flinke hand
    √ tomaten – 4
    √ olijfolie
    √ ansjovis
    √ kappertje
    √ oregano – gedroogd of vers

    Bereiden:
    √ Snijdt de mozzarella’s en de tomaten in dunne plakken. Je maakt per persoon één ‘gevulde’ mozzarella, dus hou steeds de plakken van één kaas en één tomaat bij elkaar.

    √ Hak wat kappertjes en ansjovisjes (uit een potje) fijn en meng dit door elkaar.

    √ Neem de middelste plak van de eerste mozzarella en leg er de grootste schijf tomaat op, met een paar blaadjes rucola. Besprenkel met olijfolie en wat oregano en bedek met de volgende grootste plak mozzarella.

    √ Hierop leg je een op maat gevouwen (of gesneden) plak mortadella, besmeerd met een beetje van het kappertjs/ansjovis mengsel. Bedek weer met een plak mozzarella. Beleg weer met tomaat en rucola.

    √ Nu heb je waarschijnlijk nog wat kleinere plakjes van de kaas over. Leg die als een puzzeltje allemaal bovenop en prik er eventueel een satéstokje doorheen als de constructie te wiebelig wordt.