voor het glazuur:
√ poedersuiker – 200 gram
√ eiwit – 1
√ citroensap – een paar druppels
√ gekleurde hagelslag
Bereiden:
√ Voeg de banketbakkersgist, de suiker en de citroenschil bij het meel en maak van dit mengsel een berg op een houten werkblad. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de olijfolie, het ei (zonder dop) en wat lauwe melk in. Meng alles delicatamente, (voorzichtig) door elkaar en voeg eventueel nog wat melk toe. Kneed het deeg gedurende een minuut of tien. Vanaf dit moment kun je er mee maken wat je wilt: slierten, vlechten, haantjes, spitsmuizen, als er maar een ei in past. Maak van het deeg een vorm die je leuk vindt en druk er een gekookt en afgekoeld, ongepeld ei in. Bak het broodje gedurende ongeveer een uur in de oven.
√ Maak het glazuur: Meng in een kom het eiwit en het citroensap door elkaar en voeg er beetje bij beetje de suiker bij. Blijf roeren en zorg dat er geen klontjes ontstaan. Het moet een dik, maar toch vloeibaar mengsel worden. Verdeel deze “glassa” over het broodje, zonder het ei te bedekken en strooi er vrolijk gekleurde hagelslag overheen.