AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Gevulde, dubbelgevouwen pizza'tjes (panzerotti)
    Heerlijk als tussendoortje.

    Ingredienten:
    Voor het deeg:
    √ bloem – 250 gram
    √ gist – 25 gram
    √ water – lauw, een kopje
    √ 1 dl olijfolie – 5 eetlepels
    √ suiker – een theelepel
    √ zout – een flinke mespunt

    Voor de vulling:
    √ mozzarella – 400 gram
    √ tomaten – een blik, uitgelekt of 250 gram verse ontvelde en aan stukjes gesneden
    √ ham, – 150 gram, gekookte
    √ oregano – een eetlepel
    √ olijfolie – 3 eetlepels

    Bereiden:
    √ Doe de gist samen met de theelepel suiker en een half kopje water in een kommetje en los haar al roerend op. leg een schoteltje op het kommetje en wacht tot zich wat schuim op de gist heeft gevormd. Doe het meel in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Doe daar het gistmengsel in, samen met de olijfolie en de rest van het water, waarin je ook het zout hebt opgelost. Roer de gist door het meel met een vork en kneed het deeg vervolgens gedurende minstens een kwartier. Als het te droog is voeg je wat water toe, als het te nat is wat meel. Laat het deeg op een warme plek onder een vochtige theedoek minstens een uur rijzen.

    √ Leg het deeg op een plank of op tafel en rol het met een deegroller uit tot 1 cm dikte. Neem een glas of kommetje met een diameter van ongeveer 10 cm en druk hiermee zoveel mogelijk mooie rondjes uit het deeg. Laat deze deegrondjes nog een half uurtje rijzen. (Ze zullen wat dikker worden).

    √ Maak intussen de vulling: Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Doe de tomaten in een kom en roer ze met de olie en de oregano door elkaar. Snij de ham in kleine stukjes. Neem een deegrondje en rol het met de deegroller uit tot een diameter van 20 cm. Leg in het midden een eetlepel tomaten, een lepel mozzarella en een halve eetlepel ham. Vouw de panzerotto nu dicht tot je een half maantje hebt en druk de randen met de duimen goed aan. Je kunt een mooi decoratief randje maken. Doe dit met alle panzerotti. Frituur ze vervolgens in een flinke laag hete olijfolie aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en dien op.