AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Snelle thaise gele curry met vis
    Extra lekker met wat geroosterde sesamzaadjes erover.

    Ingredienten:
    √ 300 gr groene asperges, in gelijke stukken van 3 cm
    √ 200 gr spinazie
    √ 300 gr witvis, in gelijke stukjes

    EN VAN FAIRTRADE ORIGINAL:
    √ 1 Thaise gele curry kruidenpasta
    √ 400 ml Kokosmelk
    √ 300 gr Biologische Pandanrijst

    Bereiden:
    √ Begin met het koken van de Pandanrijst. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking

    √ Wok de Thaise gele curry kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de spinazie bij. Bak deze al roerend nog ongeveer 1 minuten mee en voeg dan de groene asperges toe. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook.

    √ Leg de stukjes witvis in de curry en laat het geheel op laag vuur ongeveer 5 minuten sudderen tot de vis gaar is.

    √ Verdeel de rijst over de borden, schep hierover de Thaise gele curry met witvis en bestrooi eventueel met geroosterde sesamzaadjes. Eet smakelijk!