AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Snelle thaise curry met kip, paksoi en cashewnoten
    Voor de curry liefhebber ...

    Ingredienten:
    √ 300 gr sperziebonen
    √ 300 gr kip, in stukjes
    √ 1 stronk paksoi, in stukken van +/- 2 cm
    √ 3 el cashewnoten, grof gehakt

    EN VAN FAIRTRADE ORIGINAL:
    √ Thaise Groene Curry kruidenpasta
    √ 400 ml kokosmelk
    √ Thaise Witte Rijstnoedels

    Bereiden:
    √ Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de kip bij. Bak de kip al roerend in ongeveer 4 minuten mee. Voeg de sperziebonen toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg in de laatste minuut het hardere (witte) gedeelte van de paksoi erbij. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de curry op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

    √ Kook ondertussen de Thaise Witte Rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Roer kort voor serveren de overige paksoi door de curry en roer tot alles goed verwarmd is.

    √ Verdeel de rijstnoedels over de borden, schep hierover de curry met kip en maak het af met de gehakte cashewnoten erover.