AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Gele curry met geroosterde zoete aardappelen en ananas
    Goeie combinatie met het zoete.

    Ingredienten:
    √ 1 ui gesnipperd
    √ 1 teen knoflook uitgeperst
    √ 1 bosje lente-ui in ringen gesneden
    √ 1 zakje jonge blad spinazie 150 gram
    √ 3 stuks zoete aardappel in blokjes
    √ 2 eetlepels zonnebloemolie
    √ 50 gram gehakte ongezouten pinda’s
    √ ½ tl kaneel
    √ zout en peper

    EN VAN FAIRTRADE ORIGINAL:
    √ 1 blik kokosmelk 400 ml
    √ 1 pakje gele currypasta
    √ 1 blik ananas 227 gram
    √ 300 gram pandanrijst

    Bereiden:
    √ Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zoete aardappels op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie. Kruid met peper en zout en doe ongeveer 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn en goudbruin gekleurd.

    √ Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Fruit ondertussen de ui en knoflook glazig met 1 eetlepel olie in een pan.

    √ Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Giet vervolgens de kokosmelk erbij en breng aan de kook.

    √ Voeg de kaneel, de spinazie, de helft van de lente-ui en de zoete aardappel toe en laat op laag vuur nog 3 minuten pruttelen.

    √ Doe op het eind de ananas erdoor en verwarm even mee. Doe de rijst in een kom en schep de curry erover. Garneer met de achtergehouden lente-ui en de gehakte pinda’s.