AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Linzen en Rijst salade
    Heerlijke stevige salade.

    Ingredienten:
    √ 250 g rijst
    √ 250 g linzen, puy
    √ 125 ml olie
    √ 125 ml citroensap
    √ 125 g azijn
    √ 2 teen knoflook
    √ ½ tl komijn
    √ ½ tl koriander
    √ 6 lente-ui
    √ 400 g tomaten
    √ 150 Chinese kool
    √ handvol platte peterselie
    √ ½ chilipeper
    √ 250 g Feta
    √ Zout en peper

    Bereiden:
    √ Kook de rijst met wat zout gaar (ik neem evenveel water als rijst).

    √ Kook in een aparte pan de linzen tot ze net gaar zijn (ca. 15-20 minuten, afhankelijk van hoe lang het geleden is dat de linzen geoogst zijn).

    √ Meng de nog warme linzen met een vinaigrette die je geklopt hebt van het olijfolie, het citroensap, de azijn, geprakte knoflook, komijn, koriander en wat zout en peper.

    √ Snijd de bosui, tomaten, Chinese kool, de platte peterselie en het rode pepertje fijn.

    √ Schep alles heel voorzichtig door elkaar en proef of de smaken goed tot hun recht komen.