Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Linzen en Rijst salade
Heerlijke stevige salade.
Ingredienten:
√ 250 g rijst
√ 250 g linzen, puy
√ 125 ml olie
√ 125 ml citroensap
√ 125 g azijn
√ 2 teen knoflook
√ ½ tl komijn
√ ½ tl koriander
√ 6 lente-ui
√ 400 g tomaten
√ 150 Chinese kool
√ handvol platte peterselie
√ ½ chilipeper
√ 250 g Feta
√ Zout en peper
Bereiden:
√ Kook de rijst met wat zout gaar (ik neem evenveel water als rijst).
√ Kook in een aparte pan de linzen tot ze net gaar zijn (ca. 15-20 minuten, afhankelijk van hoe lang het geleden is dat de linzen geoogst zijn).
√ Meng de nog warme linzen met een vinaigrette die je geklopt hebt van het olijfolie, het citroensap, de azijn, geprakte knoflook, komijn, koriander en wat zout en peper.
√ Snijd de bosui, tomaten, Chinese kool, de platte peterselie en het rode pepertje fijn.
√ Schep alles heel voorzichtig door elkaar en proef of de smaken goed tot hun recht komen.