AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Chips van zoete aardappel
    Heerlijk tussendoor.

    Ingredienten:
    √ 1 grote zoete aardappel
    √ 1-2 pastinaak
    √ 1-2 winterwortels
    √ 3 el olijfolie
    √ snuf koriander
    √ snuf komijn
    √ 3 snuffen sumak
    √ snuf paprikapoeder
    √ zout

    Bereiden:
    √ Was de groenten heel goed, het liefst met een groentenborsteltje.

    √ Verwarm de oven voor op 200 °C.

    √ Bekleed een of twee ruime bakblikken met bakpapier.


    √ Gebruik een mandoline (groenteschaaf) of kaasschaaf om de groenten in superdunne plakjes te snijden.

    √ Meng de olijfolie met de kruiden en het zout en hussel ze goed.

    √ Spreid ze min of meer in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat.

    √ Zet in de oven. Na ongeveer 10 minuten worden de randjes van de chips crispy, draai de chips om en zet ze nog 2 à 3 minuten in de oven totdat ze helemaal knapperig zijn. Blijf bij de oven staan want ze verbranden snel in de laatste fase.