Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Chips van zoete aardappel
Heerlijk tussendoor.
Ingredienten:
√ 1 grote zoete aardappel
√ 1-2 pastinaak
√ 1-2 winterwortels
√ 3 el olijfolie
√ snuf koriander
√ snuf komijn
√ 3 snuffen sumak
√ snuf paprikapoeder
√ zout
Bereiden:
√ Was de groenten heel goed, het liefst met een groentenborsteltje.
√ Verwarm de oven voor op 200 °C.
√ Bekleed een of twee ruime bakblikken met bakpapier.
√ Gebruik een mandoline (groenteschaaf) of kaasschaaf om de groenten in superdunne plakjes te snijden.
√ Meng de olijfolie met de kruiden en het zout en hussel ze goed.
√ Spreid ze min of meer in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat.
√ Zet in de oven. Na ongeveer 10 minuten worden de randjes van de chips crispy, draai de chips om en zet ze nog 2 à 3 minuten in de oven totdat ze helemaal knapperig zijn. Blijf bij de oven staan want ze verbranden snel in de laatste fase.