AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Pompoencurry
    Lekkere vegetarische curry.

    Ingredienten:
    √ 2 el olijfolie
    √ 1 grote ui
    √ 5 cm gemberwortel - indien niet al te dik
    √ 3 teen knoflook
    √ 2,5 theelepels kerriepoeder
    √ 2-5 winterwortels
    √ 450 g flespompoen
    √ 150 ml kokosmelk
    √ zout en peper
    √ water

    Bereiden:
    √ Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en smoor de ui op een laag vuur in 8-10 minuten glazig.

    √ Snijd intussen de gember en knoflook fijn.

    √ Bak 2-3 minuten mee. Voeg de kerrie toe en bak ook 1-2 minuten mee.

    √ Voeg nu de gesneden wortel toe en bak al omscheppend gedurende circa 5 minuten.

    √ Voeg dan de gesneden pompoen toe en laat ook eventjes meebakken.

    √ Giet nu de kokosmelk erbij en laat alles circa 15 minuten zachtjes koken.

    √ Breng lekker op smaak met zout en peper.