AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Khudra bil furn
    Heerlijk én gemakkelijk.

    Ingredienten:
    √ 6 eetlepels olijfolie

    √ 8 grote tomaten

    √ 6 (zoete) aardappelen of pastinaken, geschild en kort voorgekookt (niet helemaal gaar, maar wel zacht)

    √ 2 courgettes

    √ 2 uien
    √ 
2 rode paprika’s
    √ 
bosje peterselie,
    √ fijngehakt
bosje munt,
    √ fijngehakt
sap van 1 citroen
    √ 
2 teentjes knoflook
    √ 
(grijs) zeezout en versgemalen peper
    √ 
beetje boter
yoghurt

    √ pitabroodjes



    Bereiden:
    √ Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie.

    √ Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze op de bodem van de ovenschaal in 1 laag.

    √ Snijd vervolgens de (zoete) iets voorgekookte aardappelen of pastinaken in dunne plakken en leg ze op de tomaten gevolgd door een laag courgetteplakken.

    √ Snijd de uien in ringen en de paprika’s in smalle reepjes. Meng ui en paprika met de gehakte peterselie en munt en leg dit alles in 1 laag op de courgettes.

    √ Eindig met nog een laag van plakjes tomaat. Meng de rest van de olijfolie met het citroensap, de zeer fijn gesneden knoflookteen, zout en peper en schenk dit over de groente.


    √ Dek de schaal af met een deksel, of met een stukje natgemaakt en verkreukeld bakpapier. Aluminiumfolie gaat ook, maar aluminiumfolie is zwaar milieubelastend.

    √ Zet de schaal 40 minuten in de oven. Verwijder het deksel/bakpapier (of de aluminiumfolie) en leg stukjes boter op de tomaten.

    √ Zet de schaal onafgedekt nog een kwartier tot 20 minuten in de oven.

    √ Serveer met wat pure yoghurt of maak de onderstaande yoghurtsaus als begeleiding. Cottage Cheese in plaats van (de) yoghurt(saus) is ook erg lekker.

    √ Eet hierbij bijvoorbeeld pitabroodjes.

    √ Yoghurtsaus 500 ml liefst Turkse of Griekse yoghurt 2 teen knoflook 2 el sesampasta sap van een citroen iets (grijs) zeezout en zwarte peper.

    √ Voor de yoghurtsaus klop je de yoghurt samen de sesampasta, de zeer fijngesneden knoflook en wat peper en zout tot een gladde saus.