AchterHetFornuis
Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Pompoenhummus
    Hummus met een twist.

    Ingredienten:
    √ 500 g pompoen
    √ 400 g gare kikkererwten
    √ 1 teen knoflook
    √ naar smaak zout/peper
    √ 1 el komijn,gemalen
    √ 2 el citroensap
    √ 80 ml olijfolie extra olijfolie
    √ beetje peterselie

    Bereiden:
    √ Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

    √ Was en snijd de pompoen in parten, verwijder zaad en draden.

    √ Pel de knoflookteen en pureer deze samen met komijn en zout/peper naar smaak. Voeg dan de olijfolie toe.

    √ Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de pompoenparten er (in een enkele laag) op.

    √ Giet de kruidige olie over de pompoen zodanig dat de pompoen goed met olie bedekt is en bak de pompoenparten in zo’n 30-40 minuten gaar.

    √ Laat vervolgens de pompoen iets afkoelen. Pureer de pompoen met de kikkererwten (in porties) in een blender, keukenmachine of met de staafmixer.

    √ Voeg, terwijl de machine draait, zo veel olie toe als nodig is voor een smeuïge spread.

    √ Breng op smaak met citroensap, peper, zout en misschien nog wat extra komijn. Garneer met de fijngehakte peterselie.