Boeken van een wereldwijd kook- en campagnefenomeen.
-
Pompoenhummus
Hummus met een twist.
Ingredienten:
√ 500 g pompoen
√ 400 g gare kikkererwten
√ 1 teen knoflook
√ naar smaak zout/peper
√ 1 el komijn,gemalen
√ 2 el citroensap
√ 80 ml olijfolie extra olijfolie
√ beetje peterselie
Bereiden:
√ Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
√ Was en snijd de pompoen in parten, verwijder zaad en draden.
√ Pel de knoflookteen en pureer deze samen met komijn en zout/peper naar smaak. Voeg dan de olijfolie toe.
√ Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de pompoenparten er (in een enkele laag) op.
√ Giet de kruidige olie over de pompoen zodanig dat de pompoen goed met olie bedekt is en bak de pompoenparten in zo’n 30-40 minuten gaar.
√ Laat vervolgens de pompoen iets afkoelen. Pureer de pompoen met de kikkererwten (in porties) in een blender, keukenmachine of met de staafmixer.
√ Voeg, terwijl de machine draait, zo veel olie toe als nodig is voor een smeuïge spread.
√ Breng op smaak met citroensap, peper, zout en misschien nog wat extra komijn. Garneer met de fijngehakte peterselie.