Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!
Inspirerende kookboeken
-
Snelle huzarensalade
Weer zo'n makkelijk recept dat zo lekker is.
Ingredienten:
√ 750-1000 gr aardappelen
√ 1 blikje erwt/wortel
√ (2 voorgebakken varkenslapjes of 200 gr ham)
√ 1 dikke appel
√ 5 augurkjes
√ 4 dikke el zilveruitjes
√ 1 dikke ui
√ 3-5 el mayonaise
√ 2 el augurkenazijn
Bereiden:
√ Kook de aardappelen (of kook de dag ervoor teveel) en laat ze afkoelen. Maak ze (snijden of prakken) zo fijn als je de huzarensalade wilt laten zijn.
√ Laat het blik erwtjes/worteltjes uitlekken en snij de worteltjes in stukjes.
√ Wrijf (voor een niet-vegetarische huzarensalade) de varkenslapjes in stukjes of snij de ham in blokjes en hak de appel, augurk, zilveruitjes en ui fijn. Meng alles luchtig door de aardappels.
√ Vermeng de mayonaise met het augurkennat en schep dit door de huzarensalade.
√ Laat voor het lekkerste resultaat de smaken minimaal een uurtje intrekken en garneer de huzarensalade met bijvoorbeeld tomaat, augurk, zilveruitjes en hardgekookt ei.