AchterHetFornuis
Bouw mee aan een mooiere wereld,
go vegan!

Inspirerende kookboeken


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Snelle huzarensalade
    Weer zo'n makkelijk recept dat zo lekker is.

    Ingredienten:
    √ 750-1000 gr aardappelen
    √ 1 blikje erwt/wortel
    √ (2 voorgebakken varkenslapjes of 200 gr ham)
    √ 1 dikke appel
    √ 5 augurkjes
    √ 4 dikke el zilveruitjes
    √ 1 dikke ui
    √ 3-5 el mayonaise
    √ 2 el augurkenazijn

    Bereiden:
    √ Kook de aardappelen (of kook de dag ervoor teveel) en laat ze afkoelen. Maak ze (snijden of prakken) zo fijn als je de huzarensalade wilt laten zijn.

    √ Laat het blik erwtjes/worteltjes uitlekken en snij de worteltjes in stukjes.

    √ Wrijf (voor een niet-vegetarische huzarensalade) de varkenslapjes in stukjes of snij de ham in blokjes en hak de appel, augurk, zilveruitjes en ui fijn. Meng alles luchtig door de aardappels.

    √ Vermeng de mayonaise met het augurkennat en schep dit door de huzarensalade.

    √ Laat voor het lekkerste resultaat de smaken minimaal een uurtje intrekken en garneer de huzarensalade met bijvoorbeeld tomaat, augurk, zilveruitjes en hardgekookt ei.