AchterHetFornuis


  • Print dit recept Stuur dit recept naar een vriend Opnemen in uw favorieten
    Varkenshaasje op z'n Provençaals
    Met een geurige saus van tomaten, olijven, ui en knoflook

    Ingredienten:
    √ 6 aardappelen
    √ 400 gram sperziebonen
    √ 1 ui
    √ 1 teentje knoflook
    √ 5 zwarte olijven zonder pit
    √ 1 varkenshaasje
    √ peper
    √ 2 eetlepels vloeibare margarine
    √ ½ blik tomatenblokjes zonder zout
    √ Provençaalse kruiden

    Bereiden:
    √ Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.

    √ Maak de sperziebonen schoon.

    √ Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.

    √ Halveer de olijven.

    √ Bestrooi het vlees met peper.

    √ Verwarm de margarine en bak hierin het vlees rondom bruin.

    √ Neem het uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de achtergebleven margarine zacht.

    √ Voeg 100 ml water, de tomatenblokjes, de olijven en Provençaalse kruiden toe en laat de saus enigszins inkoken.

    √ Leg het varkenshaasje in de saus en laat het in 15-20 minuten gaar worden.

    √ Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.

    √ Snijd het varkenshaasje in dikke plakken. Geef de saus, groente en aardappelen erbij.